Különleges utazás a kávé világába!

MI A CAFE FREI?

KÜLÖNLEGES UTAZÁS A KÁVÉ VILÁGÁBA

Kávéházainkban vendégeink termékeinken keresztül „megkóstolhatják” a világot. Nálunk mindig frissen pörkölt, kézzel többször átválogatott, arabica ültetvény–kávé ritkaságokból készülnek az italok. Kávéházainkban különböző receptek alapján több mint 70 kávéféleséget kínálunk vendégeinknek, nálunk az összes jelentős „kávé–konyha” (olasz, francia, japán, arab, amerikai, latin) megtalálható.

Autentikus kávé-kaland

A "KÉT" TAMÁS

"AZ UTAZÁS IZGALMA ÉS KIFINOMULT ÍZ–ÉLMÉNY"

A CAFE FREI-t két barát alapította: Frei Tamás, a tévés világutazó, aki az elmúlt 20 évben több mint száz országot látogatott meg. Rajongással szereti a kávét és a vele összefüggő világot; illetve Langár Tamás közgazdász, élelmiszeripari vállalkozó, aki több mint 20 év tapasztalattal a birtokában a hálózat működtetését üzleti oldalról segíti.

 

Az első CAFE FREI kávéház 2007 áprilisában nyílt meg Magyarországon, azóta a kávéházi Franchise-hálózatunk folyamatosan bővül. Mára az ország legnagyobb kávéházláncává nőttünk. Egyedülálló Franchise-rendszerünknek köszönhetően a 2013-as év nemzetközi áttörést hozott számunkra, amikor megnyitottak az első közép-európai kávézók. Azóta már Angliától kezdve, Franciaországon át egészen Dubaiig üzemeltetünk kávézókat. Az elkövetkező időszakban Szaúd-Arábia, Németország és Svájc jelentik számunkra a fontos célországokat.

 
1/9
 

Csúcsminőség, verhetetlen áron

Frei Tamás az elmúlt két évtizedben bejárta a világ szinte összes jelentős kávétermelő régióját. Végül a Cafe Frei vezető baristája, pörkölőmestere és a helyi termelők segítségével alakult ki az a különleges válogatás (három kontinens közel húsz országából), amely 70-féle kávéitalunk alapját képezi.

A cserjétől a csészéig követve, mindig frissen pörkölve, autentikus receptek szerint elkészítve.

Frei Tamás

Ültetvény-kávé ritkaságok specialistája

ARABICA KÁVÉ

A CAFE FREI AZ ÜLTETVÉNY-KÁVÉ RITKASÁGOK SPECIALISTÁJA

Kézzel szedett, és szemenként átválogatott kávéinkat a világ legjobb minőségű arabica ültetvényeiről hozzuk. Személyesen megyünk el a termelőkhöz. Törekszünk arra, hogy csak organikus biokávékat vásároljunk, ezeket a viszonteladók profitját kihagyva, és így a vendégeink pénztárcáját kímélve, közvetlenül az ültetvényen szerezzük be.

 
 

Elhozzuk a világ különleges ízeit és aromáit

NEM "CSAK" KÁVÉ...

AKÁR  MILYEN  ÍNYENCSÉGRE  VÁGYSZ,

KÍNÁLUNK  VALAMIT  SZÁMODRA! 

Kávéink többségét koffeinmentesen, vagy édesítés nélkül, vagy tej alternatívákból is kérhetik vendégeink. A kávékon kívül nagy választékban kínálunk prémium minőségű szálas teákat és gyümölcs, fűszer főzeteket, a több mint 10 féle forró csokinknak pedig külön rajongó tábora van! :-)

A melegebb napokra vagy csak mennyei szomjoltónak a jeges kávé és tea kínálatunk mellett házi limonádékat és shakeket ajánlunk. Az italok mellett pék– és cukrászsüteményeket, szendvicseket, valamint különleges, saját fejlesztésű sós termékeket is kínálunk széles választékban vendégeink számára, a tradicionális péksüteményektől kezdve az egzotikus desszertekig szinte a teljes választékot saját üzemeinkben állítva elő. 

Szelektív kávézónkban nagy sikerrel üzemelnek GELATO NATURALE fagylalt és DR DRINK egészségrakéta turmix újdonságaink.

 

Proudly Hungarian

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁ

          MAGYARORSZÁGON PÖRKÖLVE

          MAGYARORSZÁGON CSOMAGOLVA

          MAGYAR MUNKAERŐT ALKALMAZVA

Saját pörkölő- és csomagolóüzemmel rendelkezünk Szécsényben, ahol manufakturális körülmények között pörköljük a három kontinens közel húsz országából behozott nyerskávékat, melyek 70-féle kávéitalunk alapját képezik. Pásztón építettük fel a fagyasztott süteményeket és fagylaltokat gyártó üzemünket, számottevő fagyasztó kapacitással kiegészítve. Üzemeinkben és kávéházainkban jelenleg több mint 200 kollégánknak biztosítunk munkát.

 

Lelkiismeretes Kereskedelem

Mit jelent számunkra lelkiismeretesen kereskedni?

     A Cafe Frei alapfilozófiája, hogy a viszonteladókat, ahol csak lehet, megpróbáljuk kihagyni a rendszerünkből. Olcsóbbak szeretnénk lenni, ezért nem fi­zet­tet­jük ki vendégeinkkel a külföldi és a magyar viszonteladók profitját. Közvetlenül a termelőktől vásároljuk alapanyagaink nagy részét, Magyar­or­szá­gon éppúgy, mint külföldön. Mivel személyesen talál­ko­zunk velük, mi tisztességesen megfizetjük őket. Ez a Lelkiismeretes Kereskedelem.


     „Afrikában kétféleképpen lehet kávét vásárolni" – mondja Frei Tamás arról, hogy a Cafe Frei miként jut hozzá az Önöknek kínált kávék egy részéhez  – „vagy sok energiával, közvetlenül a termelőtől, az ültetvényeken. Vagy pedig kényelmesen, az úgynevezett Cooperative-októl, a farmerek nagykereskedelmi szervezeteitől. Olyan ez, mint a borvásárlás Magyar­or­szá­gon. Ha közvetlenül a szőlősgazdától vesszük a bort, akkor olcsóbb lesz, mintha kereskedőtől vennénk. Viszont a szőlősgazda is jobban jár, ha nekünk adja el, hiszen többet kap tőlünk, mint amennyit a kereskedő adna neki!" Vagyis mindenkinek megéri, hiszen a nagybani felvásárló és az ő profitja kimarad a rendszerből!

      A Cafe Frei alapítóinak egyik bátor és újszerű alapgondolata az volt, hogy kimondták: Magyarországot alapvetően a „második világnak” tekintik abban az értelemben, hogy a magyar vásárlók valójában mennyi pénzzel is rendelkeznek. Magyarország (egyelőre még) nem az „első világ” része, nem Németország, és nem Franciaország. De nem is a harmadik világ.

    A Cafe Frei számára ezért a Lelkiismeretes Kereskedelem többet jelent a hagyományos Fair Trade elveinél, mert az csak a harmadik világbeli termékek és az első világ közötti viszonyról szól. Magyarország esetében viszont belép az az elvárás is, hogy miért kellene egy harmadik világbeli terméket (kávé) „átpörgetni” az első világon, és ezek után eladni (az első világ profitját is beépítve az árakba) a második világban, Magyarországon, ahol igenis kevesebb pénzzel rendelkeznek a vásárlók, mint az úgynevezett első világban. 

 

     „A Cafe Frei elindításának épp ez volt az egyik alapgondolata” – mondja minderről Frei Tamás – „Nem értettük, hogy miért az első-világbeliek (olaszok, osztrákok, németek) mennek el a harmadik világ ültetvényeire, ők importálnak, pörkölnek, csomagolnak, hiszen így az árakba az ő összes költségük beépül, majd erre még rákerül a magyar viszonteladók profitja is… ezért lesz végül egy csésze kávé drágább Miskolcon, mint Firenzében.”

     A Cafe Frei viszont a kávét a harmadik világból (Afrikából, Közép- és Dél-Amerikából) közvetlenül hozza a második világba, Magyarországra, vagyis mi megyünk el érte, mi pörköljük, csomagoljuk és szállítjuk.

Üzletfilozófiánk elmagyarázásakor ezért használunk más kifejezést, magyar kifejezést, nem a Fair Tradet, hanem a Lelkiismeretes Kereskedelmet. Mert mi, a Cafe Frei csapatának tagjai, mindenekelőtt a magyar vásárlókkal szeretnénk fairek lenni, velük mindenképpen.

 

     Azt érezzük, hogy egyelőre nem lehet a gazdag „első” világ Fair Trade gondolkodását, a nyugati fogyasztók gondolatvilágát szolgai módon átültetni Magyarországra. Nálunk a német, francia vagy éppen brit vásárlóknál jóval kevesebb pénzzel rendelkező magyar fogyasztóval is fairnek kell lenni, nem csak az etióp vagy épp hondurasi kávétermelővel. Nem egyszerű feladat, sok munka van vele…

 

     A vállalkozás ezen felül elkötelezett a környezet védelme mellett is. Ahol lehet, ott újrahasznosított papírt és csomagolóanyagot használunk, mint ahogy igyekszünk egyre több Európai Uniós tanúsítvánnyal rendelkező bio-terméket is beszerezni. A Cafe Frei egyetért a Rainforest Alliance céljával, az esőerdők védelmével, mint ahogy törekszünk arra is, hogy vendégeink ültetvénykávé különlegességeink között mindig találjanak Fair Trade kávékat.

      A CAFE FREI üzletfilozófiája, hogy csúcsminőségű termékeket kínáljon a vásárlóinak – verhetetlen áron. Mi nem a legolcsóbbak akarunk lenni a piacon, hanem az összes termékszegmensünkben, ár-érték arányban („value for your money”) szeretnénk az elsőszámú szereplő lenni.