top of page
ÚJHULLÁMOS KÁVÉK
KALANDOR KÁVÉ
IKON-Tejalternativa.png

tejalternatívából kérhető

IKON-Hozzaadott-cukor-nelkul.png

hozzáadott cukor nélkül

IKON-Koffeinmentes.png

koffeinmentes változatban is

IKON-Vegan.png

vegán termék

Arab kávékonyha - Cafe Frei

ARAB

KÁVÉKONYHA

„fűszeres, teás, rézedényben percekig forralt kávék”

Afrika arabok lakta vidékein fűszeres ízű kávészemek teremnek. Az arab kávékonyhában ezeket pörkölik hosszan, faszénen, édeskésre. Aztán a kávéitalokat fűszerekkel tovább ízesítik, és hosszúra, édeskésre is főzik. Az arab kávék kulcsszava az idő: van olyan recept, amelyik régebben három órán át főtt a faszénbe állított cserépedényben. A hosszú, sivatagi esték idején a karavánok vándorai ráértek kivárni, amíg a kávéból azok a komplex ízek is előbújtak, melyekkel az olaszok espresso–gépe a 25 másodperces lefolyási idő alatt sosem találkozik. Újabban a tea és tej is az arab kávékonyha része lett.

A világ legrégebbi „kávé-receptje”! Az arabok 1200 évvel ezelőtt így kezdték inni a kávét. Ibrikben főzzük, kis fahéjjal, ahogy azt illik. Háromszor kell felforralni és az utolsó pillanatban, mielőtt kifutna, levenni a tűzről. Anno az arabok édes datolyát ettek hozzá, mert nem főztek bele cukrot – azt a törökök „tették” az arab kávéba, évszázadokkal később! Nincs benne tej!

Arab Kávé: Gahwa - Cafe Frei

ARAB KÁVÉ – GAHWA

700 Ft

_ara_arabic_coffee__gahwa_small.png

ARAB KÁVÉ – GAHWA

700 Ft

IKON-Vegan.png

Az arab kávé egyik legízletesebb "belső-ázsiai" verziója. Az iszlám szerzetesek, a vándor dervisek terjesztették el Közép-Ázsia felé tartva az alapreceptet, az arab kávét – ehhez jön az ottani egyik kedvenc gyümölcs, a narancs! Tömény, sűrű, édeskés kávé!

Dervis Narancs Kávé - Cafe Frei

DERVIS NARANCS KÁVÉ

700 Ft

_ara_dervish_orange_coffee_small.png

DERVIS NARANCS KÁVÉ

700 Ft

IKON-Vegan.png

Sokáig készül, mert őrölt kardamom van benne. Évszázadokon át ez volt az arab tevekaravánok kedvenc itala. Mi forró homokban főzzük, úgy mint egykor a beduinok. A szír változatot, ahogy még a véres polgárháború előtt Aleppóban készítették, és ahogy például a Szíriában sok időt töltő krimiszerző, Agatha Christie is szerette. Nincs benne tej.

Beduin Kávé - Cafe Frei

BEDUIN KÁVÉ

700 Ft

_ara_bedouin_coffee_small.png

BEDUIN KÁVÉ

700 Ft

IKON-Vegan.png

A Kelet és a Nyugat randevúja a nyelvünkön. Egzotikus fűszerkavalkád, a Dubajt jelképező Burj Khalifa felhőkarcoló ingergazdagságának a szellemében. Ebben a tejeskávéban éppúgy benne van a kardamomos, sáfrányos és rózsavizes dubaji kávé ízvilága, mint ahogy a felhőkarcoló-mániát ihlető Észak-Amerika juharszirupja, és a Dubajban robotoló kelet-ázsiaiak kesernyés citromhéj-szenvedélye is.

Dubaji Fűszer Cappuccino - Cafe Frei

DUBAJI FŰSZER-CAPPUCCINO

700 Ft

_ara_dubai_small.png

DUBAJI FŰSZER-CAPPUCCINO

700 Ft

IKON-Koffeinmentes.png

A beduinok kedvenc menta teájára espressot főzünk, utána kardamomot, arab fűszereket és kókuszt adunk hozzá, végül pedig belekeverjük az egykori francia gyarmatosítók manapság is minden marokkói delikát-üzletben kapható gesztenye-pépjét. Komplex recept, épp annyira „zűrzavaros”, mint Casablanca – mégis összeáll!

Casablancai Tejszínes Menta-Latte - Cafe Frei

CASABLANCAI TEJSZÍNES MENTA-LATTE

800 Ft

_ara_casablanca_menta_latte.png

CASABLANCAI TEJSZÍNES MENTA-LATTE

800 Ft

IKON-Koffeinmentes.png

Ebben a latte-ben az arab ízeket a fűszerek jelentik. Fahéj, szegfűszeg, megtoldva csokoládéval, ami persze már „európai” változtatás. Olaszos marocchino franciásan hosszú verzióban, sok tejjel. Ráadásul tejszínhab koronázza. Igazi randi-kávé hölgyeknek.

Jemeni Fűszeres Mokka - Cafe Frei

JEMENI FŰSZERES MOKKA

800 Ft

_ara_yemeni_spiced_mocha_small.png

JEMENI FŰSZERES MOKKA

800 Ft

IKON-Koffeinmentes.png

A mai Irak területén épített ókori Torony nyolc emeletből állt, ezért a mi kávénk is nyolc alkotórészből építkezik.  A tejjel, karamellával és a cukorral készített alap espressoban egymásba gabalyodnak a fűszerek: a gyömbér, a fahéj, és a szegfűbors, valamint az ital tetején a ropogós tejszín-krokant. Valóságos édenkerti gyönyör!

Bábel Tornya Karamellakávé - Cafe Frei

BÁBEL-TORNYA KARAMELLAKÁVÉ

800 Ft

_ara_babel.png

BÁBEL-TORNYA KARAMELLAKÁVÉ

800 Ft

IKON-Koffeinmentes.png

Az egykori ománi szultán ízlése alapján készítjük ezt a habos, szerecsendióval fűszerezett kávét. A szultán hosszú évekkel ezelőtt egy ausztriai sítúrán szeretett bele a tojáslikőrbe. Adunk mellé francia édes mini-palacsintát, hogy pont olyan legyen, mint ahogy az Európa-mániás, kicsit sznob közel-keletiek (például Libanonban) manapság isszák!

Ománi Tojáslikőr Latte Bretagne-i Mini Palacsintával - Cafe Frei

OMÁNI TOJÁSLIKŐR-LATTE BRETAGNE-I MINI PALACSINTÁVAL

900 Ft Alkoholt tartalmaz

_spirit_oman_small.png

OMÁNI TOJÁSLIKŐR-LATTE BRETAGNE-I MINI PALACSINTÁVAL

900 Ft Alkoholt tartalmaz

IKON-Koffeinmentes.png
bottom of page