top of page

Kínálatunk > Szemes kávék

PÖRKÖLÉSKOR ÍZESÍTETT SZEMES KÁVÉK

A Cafe Frei pörkölőmestere egy Hollandiában tanult eljárást fejlesztett tovább úgy, hogy a nyelvünkön a modern kávékultúra az egykori budavári csokoládé-manufaktúrák kifinomultságával találkozhasson. Frissen őrölve és lefőzve ezekből a kávészemekből folyékony, forró desszert készíthető. Otthon a csészénkben a magyarok régi kedvence gőzölög majd „kávéformában”! Konyakba áztatott meggy, mandulás fekete-csokoládéba zárva.

Konyakmeggyes bonbon kávé mandulás csokoládéval - Cafe Frei

KONYAKMEGGYES BONBON-KÁVÉ MANDULÁS CSOKOLÁDÉVAL

konyakmeggy és mandulás csokoládé ízesítésű pörkölt szemes kávé

bonbon.png

KONYAKMEGGYES BONBON-KÁVÉ MANDULÁS CSOKOLÁDÉVAL

125 1550 Ft

A brandy a hollandok találmánya, mert a bornak adó-elkerülési szempontból ők „gyújtottak először alá”. Lepárolták, hogy csökkentsék a mennyiségét, és így kevesebb legyen az adó. Égetett bor, hollandul brandewijn lett belőle, vagyis brandy. Később már nem csak szőlőborból készült brandy, hanem a távol-keleti gyarmatokon narancsból is. Hogy szebb legyen a színe, és persze jobb az íze, a hollandok karamellát adtak hozzá. Ők voltak Európa vezető kávékereskedői, így érthető, hogy végül a tejeskávéjukkal is összeházasították.

Amszterdami brandy-kávé karamellizált naranccsal - Cafe Frei
brandy.png

AMSZTERDAMI BRANDY-KÁVÉ KARAMELLIZÁLT NARANCCSAL

125 1550 Ft

AMSZTERDAMI BRANDY-KÁVÉ KARAMELLIZÁLT NARANCCSAL

karamellizált narancs és brandy ízesítésű pörkölt szemes kávé

A zacskóban a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

Nicaraguai dohány-kávé - Cafe Frei
dohany.png

NICARAGUAI DOHÁNY-KÁVÉ

125 1550 Ft

NICARAGUAI DOHÁNY-KÁVÉ

dohány és alma ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

A Cafe Frei kávézóiban ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de most már az amerikaiak is szeretik. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.

Miami beach-i vanília-kávé fahájas szerencsendióval - Cafe Frei

MIAMI BEACHI VANÍLIA-KÁVÉ FAHÉJAS SZERECSENDIÓVAL

vanília, fahéj és szerecsendió ízesítésű pörkölt szemes kávé

miami.png

MIAMI BEACHI VANÍLIA-KÁVÉ FAHÉJAS SZERECSENDIÓVAL

125 1250 Ft

Különleges pörkölés: egyedülálló módon, házi, manufakturális körülmények között, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a dél-amerikai arabica kávé pórusait. Egy napot pihentetjük, és utána a kávészemeket kis adagokban beleforgatjuk mogyoró aromába, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként magukba szívják a mogyoró ízét.

Római mogyoró-kávé - Cafe Frei
roma.png

RÓMAI MOGYORÓ-KÁVÉ

125 1250 Ft

RÓMAI MOGYORÓ-KÁVÉ

 

 

mogyoró ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

A színtiszta japán csokoládé (純チョコレート生地[AZ1] ) házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málna-ízével. A csoki-szakértők ma már nem a franciákat, hanem sokkal inkább a japánokat tartják a kifinomult csokoládé-kultúra nagyköveteinek. Szerintük Susumu Koyama a világ ma élő egyik legjobb csokoládé-mestere. Mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követve tokiói csokoládé és sűrű málna aromába forgatjuk ezt a japán kávékülönlegességet.

Tokiói málna-kávé csokoládéval - Cafe Frei
tokio.png

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL

125 1250 Ft

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL

csokoládé és málna ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

ÜLTETVÉNY

KÁVÉ-BLENDEK

Cappuccinokhoz és hosszú tejeskávékhoz pörköltük ezt a különleges kávét, melyben a legjobb kézzel szedett és többször átválogatott ültetvény-kávék lágy harmóniába simulnak. Keverőmesterünk citrusos, arabica kávékat házasított össze. Hosszan és enyhén pörköljük, hogy az édeskés tejjel tökéletes párost alkosson!

Cappuccino Tradizionale - Cafe Frei

CAPPUCCINO TRADIZIONALE

Arabica ültetvény-kávé cappuccinohoz

cappuccino.png

CAPPUCCINO TRADIZIONALE

125 1250 Ft

Az espressokhoz, feketekávékhoz olaszosan pörköljük ezt a kávékeveréket. Elkészítéséhez csak csúcsminőségű, kézzel szedett és többször átválogatott, úgynevezett „mikro-ültetvény” kávékat használunk. Az ízek, mint egy remek cuveé borban, lágyan házasodnak össze csokoládés, kesernyés és krémes espressová.

Espresso Superiore - Cafe Frei
espresso.png

ESPRESSO SUPERIORE

125 1250 Ft

ESPRESSO SUPERIORE

 

 

Arabica ültetvény-kávé

Trópusi koffeinmentes kávénk nem kémiai úton, hanem szinte „természetesen” koffeinmentes. Kis ültetvényeken, alacsony koffeintartalmú cserjéken termesztik. Szüreteléskor azonnal vízben áztatják és „kimossák”, utána magozzák, és végül két hétig szárítják. Mi hosszan, 25 percig pörköljük, és így a maradék koffein is távozik belőle!

Trópusi Koffeinmentes - Cafe Frei
koffeinmentes.png

TRÓPUSI KOFFEINMENTES

125 1250 Ft

TRÓPUSI KOFFEINMENTES

Arabica ültetvény-kávé

„SINGLE ORIGIN”

ÜLTETVÉNY KÁVÉK

A „karneválok” kávéja - így is nevezik Brazília csúcskávéját, mert a brazil focisztárok és topmodellek ezt isszák a riói karnevál partijain. A kézzel szedett és válogatott Santos kávé még Brazíliában is különleges, főleg a „17/18”-as szemméretű, melyet mi a Mogiana régió magaslatairól hozunk. Keserű, de utóizében mégis „édeskés” kávé, mert az ültetvényen a kávészemeket az érett gyümölcshússal együtt szárítják, és csak utána magozzák! Kis adagokban, lassan pörköljük, megőrizve az aromákat, hogy főzéskor a Copacabana óceánra néző strand-kávézóinak az illata lengje be az Ön otthonát!

Brazil Alta Mogiana - Cafe Frei

BRAZIL ALTA MOGIANA

Arabica ültetvény-kávé

brazil.png

BRAZIL ALTA MOGIANA

125 1250 Ft

Az inka bio-kávét – az Andok meredek lejtőin termő Chanchamayot – az inkák leszármazottai két hónapon keresztül szüretelik aprólékos munkával. Bio-kávé, madár és esőerdő-barát, mert az indiánok a cserjék elültetésekor nem zavarják meg a természetet, nem vágnak ki fákat. A füstös, testes, kesernyés ízeket kedvelő kávérajongóknak ajánljuk.

Perui Chanchamayo organic - Cafe Frei
peru.png

PERUI CHANCHAMAYO ORGANIC

125 1250 Ft

PERUI CHANCHAMAYO ORGANIC

az „inka” bio kávé

A selyem kávé – így hívják ezt a lágy, puha, selymes ízű kávét, mely a kolumbiai „fehér város”, Popayan közelében, 1700 méter magasan terem. Az ültetvényen sok az eső, ezért ott az „évjárat” is mindig kiváló! Sötétbarnára, olaszosan pörköljük, mert ez hozza ki leginkább különleges ízeit.

Kolumbia Supremo - Cafe Frei
kolumbia.png

KOLUMBIA SUPREMO

125 1250 Ft

KOLUMBIA SUPREMO

a „selyem” kávé

bottom of page