INFORMÁCIÓ

Franchise

CAFE FREI nemzetközi kávéházláncban mindig frissen pörkölt, kézzel válogatott, arabica ültetvény-kávé ritkaságokból készülnek az italok. A CAFE FREI leginkább abban a tekintetben különleges, hogy mi nem csak olaszos és francia kávérecepteket kínálunk vendégeinknek, hanem a „világ kedvenc kávéit", vagyis az összes jelentős „kávékonyha" italait.

 

CAFE FREI kávézók nem csak a kávék ízvilágában jelentenek „világ körüli utazást". A CAFE FREI színes, egzotikus hangulatot áraszt, berendezéseink, bútoraink számos kultúra sajátosságait ötvözik.

 

 

A CAFE FREI kozmopolita, izgalmas, a világra nyitott hely. A vendégeket sokféle impulzus éri, itt „megkóstolhatják" a világot!

 

 

CAFE FREI franchise koncepciója: Cafe Frei franchise kávézó megnyitása esetén mindig a kiválasztott franchise partner a beruházó, és a beruházás megvalósítását követően, mint üzemeltető elkötelezett a kávékultúra színvonalának emelésében, betartva a CAFE FREI franchise rendszerének előírásait.

 

Néhány fontos információ, melyekről csatlakozni szándékozó, lehetséges partnereinknek tudniuk kell:

 

(A külföldi kávéház nyitása és üzemeltetésé  ettől eltérő, alapvetően az adott országra érvényes MASTER FRANCHISE partnerség keretében működik. Ennek feltételeiről külön, személyes kapcsolatfelvétel után tájékoztatjuk partnereinket.)

 1. A helyszínről, a kávézó elhelyezkedéséről:

 • CAFE FREI kávéház Magyarországon alapvetően a 10.000 lakosnál nagyobb településeken képzelhető el.

 • A kávézó településen belüli lokációja nagyon fontos, lehetőség szerint forgalmas, városközponti, esetleg a város üzletközpontjában elhelyezkedő üzlethelyiséget preferálunk. A CAFE FREI franchise rendszeréhez csatlakozni szándékozó Partner saját tulajdonban lévő vagy min. 5 éves határozott időtartamú bérleti szerződéses üzlethelyiséggel kell rendelkezzen.

 • A kávézók optimális alapterülete 80-120 m2, amely világos, lehetőleg nagy üvegportállal rendelkezik.

 

 

2. A beruházásról, kialakításról:

 • A CAFE FREI franchise hálózatához való csatlakozás nettó belépési díja Magyarországon 20 000 EUR.

 • A helyszíni adottságok és környezeti tényezők figyelembevételével a CAFE FREI szakemberei a leendő Partnerrel együtt alakítják ki a kávézó arculatát. A CAFE FREI személyre szabott és tételes eszközlistát (gépek, berendezések, egzotikus bútorok) ad a leendő Franchise Partner számára.

 • Egy új CAFE FREI kávézó nettó beruházási költsége körülbelül  100 000 – 130 000 EUR (ez függ a terület méretétől, építési igényeitől, és a Gelato Naturale nevet viselő fagyi-koncepció esetleges megvalósításától is). Az összeg magába foglalja a CAFE FREI által átadott tételes eszközlista valamennyi elemét, valamint a pultrendszer megépítésének előzetes indikatív költségeit (ez az ár átlagos, 100 m2 alapterületű üzletre vonatkozik).

 

 

3. Működtetés

 

A működtetés során havonta felmerülő nettó díjak:

 

 • Royalty (franchise jog felhasználási díj): 150.000 HUF/hó, amely díj független a kávézó havi forgalmától.

 • Marketing és innovációs hozzájárulás: háromhavonta 200.000 HUF, amely a központi kiadványok, kávémagazinok szerkesztéséhez és a hálózat országos marketing és PR tevékenységének költségeihez való hozzájárulást tartalmazza.

 • Karbantartási/szervíz díj: 35.000 HUF/hó, a gépek havi rendszeres karbantartásának költségeit fedezi.

 • Szoftver bérleti díj: 15.000 HUF/hó, mely a kávézókban használt informatikai vendéglátó és egyéb a CAFE FREI által szolgáltatott szoftverek költsége.

 • Minőségbiztosítási díj: háromhavonta 120.000 HUF, mely összeg magába foglalja a kötelező minőségbiztosítási audit látogatások költségét.

 • Felügyeleti díj: 20.000 HUF/hó, amely a kávézókban végzett próbavásárlások költsége.

 • Új CAFE FREI termékek oktatása: 10.000 HUF/hó, mely a hónap kávéjának, illetve a kalandor kávék, esetleges egyéb új termékek elkészítésének betanítását foglalja magába.