Pörköléskor ízesített szemes kávék

KONYAKMEGGYES BONBON-KÁVÉ MANDULÁS CSOKOLÁDÉVAL

konyakmeggy és mandulás csokoládé ízesítésű pörkölt szemes kávé

125g

A Cafe Frei pörkölőmestere egy Hollandiában tanult eljárást fejlesztett tovább úgy, hogy a nyelvünkön a modern kávékultúra az egykori budavári csokoládé-manufaktúrák kifinomultságával találkozhasson. Frissen őrölve és lefőzve ezekből a kávészemekből folyékony, forró desszert készíthető. Otthon a csészénkben a magyarok régi kedvence gőzölög majd „kávéformában”! Konyakba áztatott meggy, mandulás fekete-csokoládéba zárva.

AMSZTERDAMI BRANDY-KÁVÉ KARAMELLIZÁLT NARANCCSAL

karamellizált narancs és brandy ízesítésű pörkölt szemes kávé

125g

A brandy a hollandok találmánya, mert a bornak adó- elkerülési szempontból ők „gyújtottak először alá”. Lepárolták, hogy csökkentsék a mennyiségét, és így kevesebb legyen az adó. Égetett bor, hollandul brandewijn lett belőle, vagyis brandy. Később már nem csak szőlőborból készült brandy, hanem a távol-keleti gyarmatokon narancsból is. Hogy szebb legyen a színe, és persze jobb az íze, a hollandok karamellát adtak hozzá. Ők voltak Európa vezető kávékereskedői, így érthető, hogy végül a tejeskávéjukkal is összeházasították.

NICARAGUAI DOHÁNY-KÁVÉ

dohány és alma ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

125g

A zacskóban a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

MIAMI BEACHI VANÍLIA-KÁVÉ FAHÉJAS SZERECSENDIÓVAL

vanília, fahéj és szerecsendió ízesítésű pörkölt szemes kávé

125g

A Cafe Frei kávézóiban ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de most már az amerikaiak is szeretik. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ CSOKOLÁDÉVAL

csokoládé és málna ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

125g

A színtiszta japán csokoládé (純チョコレート生地[AZ1] ) házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málna-ízével. A csoki-szakértők ma már nem a franciákat, hanem sokkal inkább a japánokat tartják a kifinomult csokoládé-kultúra nagyköveteinek. Szerintük Susumu Koyama a világ ma élő egyik legjobb csokoládé-mestere. Mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követve tokiói csokoládé és sűrű málna aromába forgatjuk ezt a japán kávékülönlegességet.

 

RÓMAI MOGYORÓ-KÁVÉ

mogyoró ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz

125g

Különleges pörkölés: egyedülálló módon, házi, manufakturális körülmények között, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a dél-amerikai arabica kávé pórusait. Egy napot pihentetjük, és utána a kávészemeket kis adagokban beleforgatjuk mogyoró aromába, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként magukba szívják a mogyoró ízét.

Please reload

Ültetvény-Kávék BLENDEK

CAPPUCCINO TRADIZIONALE

Arabica ültetvény-kávé cappuccinohoz

125g

Cappuccinokhoz és hosszú tejeskávékhoz pörköltük ezt a különleges kávét, melyben a legjobb kézzel szedett és többször átválogatott ültetvény-kávék lágy harmóniába simulnak. Keverőmesterünk citrusos, arabica kávékat házasított össze. Hosszan és enyhén pörköljük, hogy az édeskés tejjel tökéletes párost alkosson!

ESPRESSO SUPERIORE

Arabica ültetvény-kávé

125g

Az espressokhoz, feketekávékhoz olaszosan pörköljük ezt a kávékeveréket. Elkészítéséhez csak csúcsminőségű, kézzel szedett és többször átválogatott, úgynevezett „mikro-ültetvény” kávékat használunk. Az ízek, mint egy remek cuveé borban, lágyan házasodnak össze csokoládés, kesernyés és krémes espressová.

 

TRÓPUSI KOFFEINMENTES

Arabica ültetvény-kávé

125g

Trópusi koffeinmentes kávénk nem kémiai úton, hanem szinte „természetesen” koffeinmentes. Kis ültetvényeken, alacsony koffeintartalmú cserjéken termesztik. Szüreteléskor azonnal vízben áztatják és „kimossák”, utána magozzák, és végül két hétig szárítják. Mi hosszan, 25 percig pörköljük, és így a maradék koffein is távozik belőle!

Please reload

KÁVÉ 750

750 Forintos kávé

100g

100% Arabica

100% Kézzel szedve

100% Átválogatva

100% Micro-pörkölve manufakturában

100% Kereskedve

LELKIISMERETTEL

A kávé eredete: Peru, Brazília

Please reload

"Single Origin" Ültetvény-Kávék

BRAZIL ALTA MOGIANA

Arabica ültetvény-kávé

125g

A „karneválok” kávéja - így is nevezik Brazília csúcskávéját, mert a brazil focisztárok és topmodellek ezt isszák a riói karnevál partijain. A kézzel szedett és válogatott Santos kávé még Brazíliában is különleges, főleg a „17/18”-as szemméretű, melyet mi a Mogiana régió magaslatairól hozunk. Keserű, de utóizében mégis „édeskés” kávé, mert az ültetvényen a kávészemeket az érett gyümölcshússal együtt szárítják, és csak utána magozzák! Kis adagokban, lassan pörköljük, megőrizve az aromákat, hogy főzéskor a Copacabana óceánra néző strand-kávézóinak az illata lengje be az Ön otthonát!

PERUI CHANCHAMAYO ORGANIC

az „inka” bio kávé

125g

Az inka bio-kávét - az Andok meredek lejtőin termő Chanchamayot - az inkák leszármazottai két hónapon keresztül szüretelik aprólékos munkával. Bio-kávé, madár és esőerdő- barát, mert az indiánok a cserjék elültetésekor nem zavarják meg a természetet, nem vágnak ki fákat. A füstös, testes, kesernyés ízeket kedvelő kávérajongóknak ajánljuk.

 

KOLUMBIA SUPREMO

a „selyem” kávé

125g

A selyem kávé - így hívják ezt a lágy, puha, selymes ízű kávét, mely a kolumbiai „fehér város”, Popayan közelében, 1700 méter magasan terem. Az ültetvényen sok az eső, ezért ott az „évjárat” is mindig kiváló! Sötétbarnára, olaszosan pörköljük, mert ez hozza ki leginkább különleges ízeit.

Please reload

A Cafe Frei receptkönyv, és annak minden tartalmi eleme (beleértve a termékek elnevezését is) a Cafe Frei Kft. saját szellemi alkotása, az ahhoz fűződő valamennyi jog a Cafe Frei Kft. kizárólagos tulajdonát képezi.